Колеги - това е конспектът по Промишлени технологии - изберете си тема и напишете реферат от 10-12 страници.
1 - Общи сведения за хранителната промишленост, суровините и хранителните продукти. Класификация, състав и хранителна стойност.
2 - Качество на хранителните продукти. Основни понятия. Методи за определяне и освидетелстване.
3 - Опаковане на хранителните продукти. Видове опаковки и изисквания към опаковките и опаковъчните материали.
4 - Технология на съхраняване на зърнетите суровини и пререботката им в бранша и зърнопродукти. Функионална схема на технологичните операции.
5 - Технология на съхранението и преработката на плодове и зеленчуци. Функционална схема на технологичните операции при производството на плодови и зеленчукови консерви.
6 - Технология на производството на хляб и хлебни изделия. Функционална схема на технологичните операции.
7 - Технология за съхраняване и преработка на захарно цвекло. Функционална схема на технологичните операции при производство на цвеклова захар.
8 - Технология на преработка на мляко и млечни продукти. Функционална схема на технологичните операции.
9 - Технология на производство на екструдиране продукти с участието на селскостопански суровини. Функионална схема на технологичните операции. Предимства.
10 - Технология на съхранението и преработката на растително - маслените суровини. Функционална схема на технологичните операции при производството на слънчогледово масло.
11 - Технологията при производството на малц и пиво. Функционална схема на технологичните операции.
12 - Технология на винопроизводството високоалкохолните напитки на гроздова основа. Функционална схема на технологичните операции.
13 - Технология на месодобиването и месопреработката. Функционална схема на технологичните операции.